Quarantee of food safety during purchasing and storage logistics process in food industry

Authors

  • Danuta Janczewska Social Academy of Sciences in Łódź Author

DOI:

https://doi.org/10.25312/2391-5129.23/2016_101-112

Keywords:

Quality Management, HACCP, Purchase Logistics, Storage Logistics, Food Safety

Abstract

The production enterprises realized their goals and the main is logistics purchase processes. The quarantee of safety of food necessary is the correct conditions of transportation and storage raw materials and packaging materials. On example of food industry can confirm that main goal is safety of food products. The aim of article is presentation the HACCP system in management of logistics processes, especially purchase and storage. There are presented case study of quality management system based on HACCP in confectionery enterprise.

Author Biography

  • Danuta Janczewska, Social Academy of Sciences in Łódź

    Dr. Eng. – assistant professor at the Department of Marketing and Logistics, Faculty of Management.

     

References

Dzwolak W. (2011), Inżynieria bezpieczeństwa żywności, „Problemy Jakości”, nr 9/2011.

Gajewski A. S. (2007), Wstęp do zarządzania jakością, Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Tarnów.

Janczewska D. (2015), Jakościowy aspekt logistycznych decyzji zaopatrzeniowych w przedsiębiorstwach w branży cukierniczej, ZIwGiB, nr 2/2015.

Kołożyn-Krajewska D. (red.) (2004), Higiena produkcji żywności, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.

Kołożyn-Krajewska D., Sikora T. (2013), Zarządzanie bezpieczeństwem żywności. Teoria i praktyka, C.H. Beck, Warszawa.

Lipińska I. (2012), Zarządzanie jakością w sektorze spożywczym – wybrane aspekty prawne, „Logistyka”, nr 4/2012.

Od ziarna do miazgi kakaowej (2016), http://www.unionchocolate.pl/?page_id=120, dostęp: 1.09.2016.

Raport: Rynek słodyczy w Polsce (2015), Polbisco, Warszawa, https://www.kpmg.com/PL/pl/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Documents/2014/Rynek-slodyczy-w-Polsce-2014-online-secured.pdf, dostęp: 1.09.2016.

Sikora T., Morkis G. (2013), Systemy zapewnienia i zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności oraz stopień ich wdrożenia w przemyśle spożywczym, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Kraków.

Szymonik A., Bielecki M. (2015), Bezpieczeństwo systemu logistycznego w nowoczesnym zarządzaniu, Difin, Warszawa.

Downloads

Published

2024-06-24

Issue

Section

Artykuły

How to Cite

Quarantee of food safety during purchasing and storage logistics process in food industry . (2024). Innovative Management in Economy and Business, 2/23, 101-112. https://doi.org/10.25312/2391-5129.23/2016_101-112

Most read articles by the same author(s)

1 2 3 4 > >> 

Similar Articles

1-10 of 262

You may also start an advanced similarity search for this article.