(untitled) (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie, 2013)
Artykuł poświęcony jest kwestii finansowania partnerstw publiczno-prywatnych w Polsce. Celem tego artykułu jest wykazanie, że obecnie dostępne źródła finansowania projektów publicznych mogą być wykorzystane do partnerstw publiczno-prywatnych oraz czy są one wystarczające. Autor omawia charakter partnerstw publiczno-prywatnych w Polsce. Następnie przedstawia finansowanie partnerstw publiczno-prywatnych i wskazuje zarówno na formy wewnętrznej siły finansowej (własne fundusze), jak i zewnętrznej (kredyty, pożyczki). Szczególną uwagę poświęca funduszom pozyskanym z Unii Europejskiej oraz wyspecjalizowanych instytucji finansowych (polskich i zagranicznych). Na zakończenie autor próbuje odpowiedzieć na pytania postawione we wstępie.