(untitled) (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie, 2016)
W opracowaniu przedstawiono zagadnienia związane z przemocą domową w latach 2000–2011, w tym formy i skutki przemocy. Zwrócono również uwagę na istotny wpływ przeprowadzonych interwencji ogółem względem przemocy domowej. Poza tym zaprezentowano zarówno dynamikę ofiar, jak i sprawców. Omówiona została także procedura „Niebieskich Kart”.